Costa Unida C.F-Malaga C.F

I helgen hadde Costa Unida (laget sønnen min spiller på) storfint besøk fra Malaga. Det var duket for kamp mot Costa del Sols beste 10-11 åringer. Williams lag ligger på 10. plass i ligaen, mens Malaga har vunnet alle sine kamper og ligger dermed først.

En ting skal dere vite; Aldersbestemt fotball i Spania er ikke det samme som aldersbestemt fotball i Norge. Her finnes det ingen jentelag, lagene toppes fra de er 6-7 år, det er ikke en selvfølge at du blir tatt ut på laget til helgens kamp, og du må jobbe knallhardt om du skal få starte en kamp.  Fra de er 8-9 år skal man møte 15 min før treningen starter (når det er kamp er det oppmøte 1,5 timer før kampstart), treningen varer opptil 2 timer og det trenes 2-3 gang i uken. Når treningen er slutt er det uttøying og dusjing i garderoben før barna får dra hjem.

I år er William lag federated så de spiller mot lag fra hele Costa del Sol. Skal du spille i denne ligaen er det mye papirarbeid som skal på plass (jeg minner på at det fremdeles er 10/11 åringer vi snakker om). Ettersom vi ikke er spanske var det ikke bare bare å få William godkjent av FIFA, (ja du hørte FIFA) og Det Spanske Fotballforbundet.  Han måtte levere medisinsk test (på et tidspunkt der han var 9 år) og så mange ulike (tåpelige) dokumentasjoner at jeg har helt mistet kontroll over alt som er levert inn. Det tok nesten 3 mnd fra alt var levert til han ble godtkjent. Nå som dere leser dette tenker dere sikkert at guttungen er et fotballtalent av en annen verden. Faktum er at dette er noe alle barn som ikke har spansk pass må oppgi før de får spille fotball i Spania.

Hvordan fotballtrenerne er her er en helt annen historie, det får jeg fortelle om en annen gang. Om jeg sier at  jeg fikk fullstendig sjokk første året som fotballmamma, sier vel det sitt.

Uansett kampen i helgen….det gikk ikke helt veien for vårt lag. Og når dommeren blåste av kampen var resultatet 1-12. Malaga vant fortjent! Jeg har aldri i mitt liv sett så mange flinke 10/11 åringer på et lag før. De spilte fantastisk fotball, både med fint spill og utrolig kloke hoder til å være så unge. Det er ikke vanskelig å forstå hvorfor Spania er blandt de beste fotballnasjonene i verden.

2016-03-05 10.53.04

2016-03-05 11.22.09

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *