Sierra Nevada

Om du vil kombinere sol- og skiferie er Sierra Nevada plassen for deg.  Bare 180 km fra Malaga flyplass finner du dette skiparadiset.
Det sies at Sierra Nevada er den mest solsikrer skidestinasjonen i Europa.

Veiene fra Malaga er veldig bra og går stor sett rett frem helt til du kommer til Granada.  Siste etappen opp til fjellet tar rundt 30 min (avhengig av trafikk) og er mer svingete.

Selve landsbyen ligger på rundt 2.100 meter, mens høyeste skipunkt ligger på rundt 3.400 meter. Det er 106.8 km med oppmerkede løyper fordelt på 124 ulike bakker.
Velger du å ta turen hit anbefaler jeg å kjøre løypen El Águila som er vår absolutte favoritt. Den er også den lengste og er hele 6.253 km lang.

HOTELLER:

I landsbyen finnes det mange hostel og hotell og velge mellom. Jeg vil si at de to beste hotellene som finnes er El Lodge og Melia Sol y Nieve.

El Lodge
Er det eneste hotellet i Sierra Nevada som er bygd i tømmer. Hotellet er relativt lite (kun 20 rom), men dette gjør bare at kvaliteten bare blir bedre.
De har eget lekerom for barn, spa, treningsrom, utendørs oppvarmet basseng, skiutleie (enste utleier i hele området som vokser skiene etter hver gang noen har leid ski), lounge, bar, og to restauranter (en ute og en inne).
Hotellet fikser også med heiskort og ski instruktører både til barn og voksne.
Flere av rommene har også egen Jacuzzi, noe  som er helt fantastisk å anvende etter en lang dag i bakken.
Hotellet ligger omtrent i bakken, så her er det bare å gå ut døren spenne på seg skiene/snowboard og kjøre avgårde.

IMG_3227

Her finner du hjemmesiden til El Lodge

Melia Sol y Nieve
Dette hoteller hører til Melia kjeden som har hoteller i hele verden.
Hotellet har 258 ulike rom. Ønsker du å bo litt bedre har kan du bo på The Level, velger du denne typen rom får du egen innsjekk/utsjekking, tilgang til en egen lounge der du har fri drikke og snacks hele døgnet.
Ellers har hotellet en lounge/bar der du også kan spise lunsj. Ved restauranten Gastronomic experiences er det buffet både til frokost og middag.
Hotellet har gym, et stort spa, innendørs basseng (egen avdeling for barn), spillerom og barneklubb.
Hotellet ligger like ved torget i Sierra Nevada og omtrent 100 meter fra gondolene som tar deg opp til hovedbasen på fjellet.
Du får ikke kjøpt heiskort eller leid ski på hotellet, dette må du selv ordne på en av de mange utleie butikkene som ligger i området.
Ønsker du å kjøre med skilærer kan dette bookes hos en skiskole som har kontor på hotellet ( OBS: det kan være veldig folksomt og mye kø her på fredagskvelder og lørdag morgen).
Skiutleie

Vi har egne ski som vi kjører på, men vi leier alltid ski til barna. Det er skiutleie i annen hver butikk i Sierra Nevada så om du ikke har ski har du mange muligheter å leie. Vi har forsøkt flere ulike butikker og alle har ulike priser, det koster alt fra 5 euro opp til 30 euro om dagen.  Kvaliteten på skiene varierer selvfølgelig etter prisen. Vi har funnet ut at vi synes Iliberis sport er de som både har best ski og best service

Skiskoler/Skiinstruktører
Det finnes 15 ulike skiskoler i Sierra Nevada og over 400 instruktører. Her er det også stor sjans for at du får instruktører som snakker samme språk som deg. De fleste spanske instruktørene snakker også bra engelsk.

Vi har brukt 3 ulike skoler og har vært ekstremt fornøyd med alle sammen.

Trollski-
Eies og drives av norske Kjetil. Kjetil er veldig flink med barn og er veldig flink å gjøre skikjøringen morsom samtidig som han utfordrer barna i kjøringen. Denne skiskolen er min sønns store favoritt.

Iliberis
Er en spansk skiskole, men instruktørene er flinke i engelsk. Er man en gruppe som ønsker instruksjon kan man velge å ha flere lærere i samme gruppe slik at alle får god oppfølging.
Denne skiskolen har eget kontor på hotellet El Lodge.

EEE (Escuela Española de Esquí y Snow)
Er en stor spansk skiskole. Det er noen instruktører som prater engelsk her.
De har både ski og snowboard instruktører. Her kan barn også være med på skiskole sammen med andre barn. Når de har fullført skiskolen får det premier og diplomer.

Ønsker du å kjøre med instruktører er det enklest å ringe å booke tid, slik at du kan avtale hvor dere skal møtes og om du ønsker å få hjelp med leie av utstyr.

Blir du lei av ski og snø er det ikke mer en 1 times kjøretur før du er med havet. Ønsker du å kjøre ski på dagtid og spise middag i solnedgangen på stranden er Sierra Nevada og Costa Del Sol plassen for deg.